Feel Alive.

Termék keresés:

A Globeride nevet viselő – korábban Daiwa Seiko néven ismertté vált - anyavállalatunk központja, legnagyobb tervezési és gyártási bázisa Japánban található. Cégünk Japánon kívül saját vállalattal van jelen az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Tajvanon, Thaiföldön és Európa négy országában is.

Az alapító Yoshio Matsui hitvallása: design, minőség és innováció.

Seite 126 Mitte v2

Cégünk orsók gyártásával kezdte meg működését 1958-ban. Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció  kombinációján alapult. Így indult útjára a Daiwa Seiko vállalat Tokióban, ahol az orsók mellett 1964-ben már botgyártás is zajlott. A  kisvállalkozás hamarosan nemzetközi jelentőségű cégcsoporttá nőtte ki magát.

Az európai terjeszkedés 1977-ben kezdődött, a skóciai Wishaw-ban megalakult a Daiwa Sports Ltd. Az európai piaci belépés fordulópontot jelentett, hiszen ettől kezdve gyártunk európai horgász-stílusokra, igényekre szabott horgászcikkeket. Hamar bekerültek a kínálatba a rakós, match, pergető, legyező, valamint a pontyozó botok is, melyek gyorsan magas presztízsű termékekké váltak egész Európában.

A Daiwa a németországi Cormoran GmbH felvásárlásával 2006-tól megreformálta a vállalat közép-európai jelenlétét, képviseleti irodáik nyíltak Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon. A cégcsoport 2008-ban ünnepelte fennállásának 50 éves jubileumát. 

Új szakasz, új logo

logo D Blanc v2

A Daiwa új logóval köszöntötte fejlődésének következő szakaszát. Az "D-VEC" letisztult, minimalista betűtípusa arra a japán minőségre, folyamatosan fejlődni kész, precíz technológiára utal, amit vállalatunk képvisel. A Daiwa-nál fontosnak tartjuk, hogy a horgászatot egy kortól és nemtől független, mindenki számára elérhető és élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá alakítsuk.

 

Ha szénszál, akkor Daiwa

Nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a fejlesztések mellett, melyek a Daiwát meghatározóvá tették a horgászpiacon. Ilyen például az 1979-ben piacra dobott szénszál használata: elsők voltunk a világon, akik az orsótestbe és a rotorba is grafitot tettek. Ezt 2007-ben a Zaion bemutatása követte, ami egy olyan magas sűrűségű szénszálas anyag, mely bizonyos tekintetben még a fémet is felülmúlja. Ennek továbbfejlesztett verziója a Z-SVF, aminek köszönhetően a Daiwa horgászbotjai a legkisebb súlyúak a világon.

A MagSealed (Mágnesolaj-tömítés) bevezetése

2010-ben a legfejlettebb űrtechnológiával kezdtünk el dolgozni orsóinkon, ennek eredménye a mágnesolaj-tömítés, ami egy víz- és porálló funkció. Lényege, hogy a mágnesesség segítségével egy félig permanens tömítést hoz létre, ami meggátolja a víz, só és más szennyeződés bejutását az orsó belsejébe. Ez a megoldás drasztikusan csökkentette a reklamációk mennyiségét és jelentősen megnövelte orsóink élettartamát.