Feel Alive.

Termék keresés:

HERNYÁK AURÉL

A horgászat ideális módja annak, hogy közel kerüljünk a természethez, jobban megismerjük a minket körülvevő világot és önmagunkat. A legkedvesebb horgászmódszerem a pergetés: kellően aktív, sok mozgással jár és állandó koncentrációt igényel. A ragadozóhalak vadászata azt a flow-t hozza számomra, ami már önmagában is élmény. A halfogás, közelebbről a kapás pillanata pedig a folyamat csúcsa. Az is remek élmény, hogy a zsákmányösztön kiélése nem feltétlenül vet véget a halak életének, hiszen újra útjukra engedhetem őket. Ez az egészséges állomány biztosításának felelőssége, a jövő záloga.

Legszívesebben feketesügérre, balinra, csukára, csapósügérre és kősüllőre pergetek, de örülök bármilyen horgászlehetőségnek. Szívesen próbálkozom ismeretlen vizeken, akár távoli tájakon is. A horgászatnak köszönhetően számtalan remek embert ismertem meg, fantasztikus helyeken jártam, és olyan pillanatokat éltem át, amelyekre örökké emlékezni fogok. Álljak parton vagy épp csónakban  - ha pecázom, azt érzem, hogy igazán élek, nem pedig csak vagyok. Ahogy a Daiwa szlogen mondja: #feelalive 

 HALÁSZ ATTILA

A békéshalas finom pecával indult minden, még gyerekkoromban, és nagyon hamar  - az akkor még ritkán beugró - pontyok horgászata lett az igazi szerelem számomra. A célirányos horgászat egyre gyakorlottabbá és talán mondhatom azt is, hogy eredményesebbé tett. A kapitális halak megfogásának élménye hamar a modern, úgynevezett bojlis pontyhorgászat irányába fordított, olyan fanatizmussal, hogy már az első horgászaton eredményesen használtam a saját magam készített csalikat. A pontyhorgászaton belül a parti „dobós” irány az, amit leginkább szeretek. A távdobás iránti érdeklődés is így alakult ki,  és így kerültem kapcsolatba a Daiwa céggel is, amikor 2011-ben a Pontyfogó világbajnokságra kijutva olyan megbízható felszerelést kerestem, amivel kimagasló távolságokat lehet elérni: úgy érzem ez sikerült is. Legnagyobb örömömre a hazánkban megrendezett távdobó versenyeken többször sikerült elérnem a legnagyobb dobást Daiwa felszerelésekkel.

 

SZTAHOVITS PÉTER

sz peti

Bár a horgászat számtalan műfaját kipróbáltam kicsi koromtól, végül a pergetés lett az, ami végleg magával ragadott és a mai napig nem enged el. Minden műcsalis technikát szívesen űzök, de kétség kívül a plasztik csalis horgászatot érzem igazán sajátomnak. Mániákusan kergetem a sügérféléket, első sorban a süllőt. Kedvenc vizem a Duna, ami mellett felnőttem, de szívesen látogatok el az ország nagyobb vadvizeire, illetve olykor a határokat átlépve külföldre is, néhány emlékezetes rávágás reményében. 2009 óta írok különböző horgász témájú lapoknak, weboldalaknak. A Daiwa cég teszt- és versenyhorgászaként időről időre pergető versenyeken is próbára teszem magam. Szinte minden szabadidőmet a vizen, víz mellett töltöm. Ennek első számú oka az, hogy a peca tesz igazán boldoggá. A második, hogy újabb és újabb tapasztalatokat szerezzek. A harmadik pedig, hogy álmaim kapitális halait felkutassam, majd a nagy találkozás után fair partnerként őket visszaengedjem.

 

KONCZ DÁVID

Koncz Dávid

Koncz Dávidnak hívnak és mióta az eszemet tudom, horgászok. Eleinte, mint mindenki más, én is a békés halak horgászatával kezdtem pályafutásomat. Szerettem volna minél több technikát és tapasztalatot gyűjteni a pergető horgászatról, ennek az ideának a következtében kezdtem el ezzel mélyebben foglalkozni, és lassan már 10 éve, hogy a kedvenc horgászatomnak mondhatom. Mindazonáltal még most is jól esik néha egy kis nyugalmas feederezés. Legtöbb szabadidőmet a Tisza-tavon töltöm, mely nagyon közel áll a szívemhez és nem túlzok ha azt mondom, hogy itt kiélhetem a pergetés iránti megszállottságom. Igyekszem minél többet a vízen lenni, ezáltal formálni a tudásomat, képezni magamat, hogy a legjobbat tudjam nyújtani. 

 

STEINER GÁBOR

DSC 1326 2

Velem még egész pici koromban édesapám szerettette meg a horgászatot, annyira, hogy még a farsangi bálba is a NAGY HOHOHÓ HORGÁSZNAK öltöztem, amivel be is szákoltam az első helyet. Mai napig emlékszem rá, hogy az első halamat egy nádszál "bottal" fogtam. Az első Daiwa botom 11 évvel ezelőtt vettem meg, ami egy Exceler volt, onnantól kezdve hű vagyok a márkához. Kakukktojásnak mondanám magam, hisz nagyon sok horgászmódszerben teszem próbára tudásom, igazodva az évszakok által kínált lehetőségekhez. Ha mégis választanom kellene, akkor a békés halak horgászatával töltök több időt Svédország vadregényes vízpartjain, ezek közül is a jászkeszeg horgászata a kedvencem Feeder bottal hosszú előkés módszerrel. Bár az utóbbi időben több időt szentelek a bojlis horgászatnak is.

 

ZORN ZOLTÁN

kep 3A természet varázslatossága a horgászat szeretete  már kicsi gyerekként magával ragadott és ez a szenvedély  arra késztet, hogy  lehetőleg minél többet a vízparton legyek. A békéshalak és azon belül is a keszegfélék horgászatával kezdődött minden ami a mai napig is az egyik kedvenc módszerem, de szívesen horgászom  pontyfélékre is szinte csak finomszerelékes módszerekkel, legyen az feeder, match vagy rakósbotos horgászat. Ezek a módszerek hozták magukkal azt, hogy  ösztönösen a versenyzés is része legyen a hobbymnak. Az utóbbi időben a feederezés innovatív világa ragadott magával, és résztvevője vagyok több kisebb, nagyobb versenynek, melyek  tovább fejlesztik és csiszolják azt a készséget, tudást amire egy horgász vágyhat. A Daiwa területi képviselőjeként napi szinten kapcsolódom a márka termékeihez, széleskörű termékismerettel rendelkezem.

 

KAPOSVÁRI JÓZSEF

Jozsef Kaposvari

A víz szeretete kicsi gyerekként alakult ki nálam. Akkoriban 50 méterre laktunk egy pataktól, és a szabadidőnk nagyrészét a haverokkal ennek környezetében töltöttük. Rendszerint itt találkoztunk, kergettük a halakat, vízi állatokat. Amikor nagyobb lettem, beirattak a szüleim egy horgász szakkörre, ahol megismertem a horgászat alapjait. Úszót készítettünk parafából, horgot hajlítottunk drótból. A szakkör végén pedig letettem a horgász vizsgát. Ahogy nőttünk, kinőttük a kis patakot, és a falutól 5 km-re lévő bányatavakhoz kezdtünk el járni biciklivel horgászni. Teltek az évek, próbáltunk minél nagyobb halat fogni, minél eredményesebbek lenni. Ekkor kezdett el főleg a pontyhorgászat érdekelni. Később beköltöztünk a városba, és háttérbe szorult a horgászat. Hamar hiányozni kezdett a víz közelsége, de ekkor már tudatosan a nagy pontyok felé vettem az irányt. Elkezdtem felkeresni nagy kiterjedésű bányatavakat, és természetes vizeket, mint a Balaton. A mai napig ezeket horgászom.