Feel Alive.

Termék keresés:

kp3...egy hozzávaló orsóval. Erről szólna ez a cikk. A Daiwa 2021-es pontyos palettájának két tagját szeretném bemutatni akció közben. A Daiwa Emblem Carp botja lenne, ami szerepet kap ebben a cikkben, mégpedig a 3,5 lbs 3,9m változata és ehhez társított Daiwa Emblem 45 SCW QD orsó.

kép2Leginkább partról horgászom, a végszerelékek bejuttatását, az etetést és a meder feltérképezést is innen oldom meg. Éppen emiatt a leggyakrabban a 3,9m 3,5lbs modelleket használom, hiszen ezekkel lehet a legnagyobb távokat elérni. Most egy olyan szettet állítottam össze és szeretnék bemutatni, ami alkalmas erre a típusú horgászatra, árában kedvező, viszont teljesítményében kiemelkedő. 

kp7 kicsiMindenki az ideális botot keresi, amivel mindent meg lehet oldani és minden helyzetre jó. Na ilyen nincs, bár ezzel szerintem nem mondtam újdonságot. A bottal szemben támasztott elvárásokat kell jól priorálni és ezek tükrében meghozni a jó döntést. Engedjétek meg, hogy megmutassam én hogyan kerestem és találtam meg a számomra legideálisabb botot a „dobós” pontyhorgászathoz, ami leginkább közel áll a szívemhez, leggyakrabban így horgászom.

2A versenyszellem, a másik túlszárnyalása már az ősidők óta benne van az emberben és nincs ez másként a horgászatban sem.Már évtizedek óta vannak különféle horgászversenyek, de az idő előrehaladtával, hogy ezek minél inkább kiegyenlítettebbek lehessenek szétváltak különféle irányzatokra.

kepatmeretezes hu kp9 10fltti tkrsNagyon sok előkészület előzte meg ezt a horgásztúránkat, amelyet a Magyar Tengerre terveztünk horgásztársaimmal. Az időpontot jó előre le kellett fixálni, hiszen mindenkinek be kellett ütemeznie.

kep 14 v2

A kérdés egyértelmű, a válasz pedig szubjektív. Nagymértékben befolyásolja az értelmezését az, hogy milyen szövegkör-nyezetben, milyen témában hangzik el. Így a „megfelelő” válasz is szerteágazó lehet. De nem véletlenül kezdem ezzel a cikket…

kép14halas v2A bojlizást - vagy nevezzük inkább ponty horgászatnak - nagyon sokan a legalább egy hetes vagy még ennél is hosszabb horgász-túrákkal azonosítják. A nagyhal fogás ered-ményességét tekintve nem is férhet hozzá kétség, hogy ez lenne az ideális. Azonban azt be kell látnunk, hogy nagyon kevés ember van, akinek megvan erre a lehetősége a családja és a munkája mellett.

kep 23 700x613pxElkezdtem keresni a lehetőségét egy igazi balatoni pontyozásnak, azonban mostanáig ez nem jött össze. De ami késik, nem múlik, szokták mondani. Szerencsére adódott egy lehetőség és nekem sem kellett ennél több, máris csomagoltam a cuccaimat. Igaz, ren-geteg dolgom volt, de már oly' régóta vágytam erre, hogy mindent félretettem, és csak annyit mondtam: a Balatonra mentem, majd megcsinálom máskor…

Basiair teszt eredményTalán sokan úgy gondolják tévesen, hogy a prémium termékeknek a magas árfekvésük a legkiemelkedőbb jellemzője, pedig ez közel sincs így! Valóban, ezen termékek ára maga-sabb az átlagosnál, de nézzünk kicsit a dol-gok mögé, mit kapunk cserébe ezért.

windcast cikk belyeg 2 v2Partról, akadó közvetlen közelében történő horgászatot bemutató cikkel már nem eggyel találkozhatott az olvasó. Valószínűleg mind-nek megvolt a maga hasznos mondani-valója. Természetesen nem én és nem most találom fel a Spanyol viaszt, de talán mégis tudok némi újdonsággal szolgálni ebben a cikkben. Hiszem azt, hogy azok a nüansznyi különbségek, melynek egyesek lehet, figyelmet sem szentelnek, jelenthetik azt a kicsi pluszt, amivel eredményesebbek lehetünk.

Emblem Carp bot és Emblem Spod orsó tesztAz idei szezon első megmérettetésének helyszíne a Harsányi horgásztó volt, ahol az eredményes horgászathoz elég távol kellett horgászni, ezért a Daiwa Emblem családot választottam társul. A sors hamarosan úgy hozta, hogy egy baráti meghívásnak eleget téve egy teljesen más adottságokkal rendelkező vízen is próbára tehettem ugyanezt a felszerelést, ahol viszont közelre, 60-70 méterre kellett csak pecázni.