Feel Alive.

Termék keresés:

Facebook Nyereményjáték Szabályzat 2022. február

DAIWA Magyarország PROMÓCIÓS JÁTÉKA 2022.02.28

A JÁTÉK ELNEVEZÉSE, A JÁTÉK MEGHATÁROZÁSA, SZERVEZŐJE

A játék elnevezése: YouTube feliratkozás nyereményjáték (a továbbiakban: Játék).

A Játék szervezője: Daiwa Germany GmbH Magyarországi Képviselete (Budapest, Alíz utca 1, 1117)

A játék meghatározása: Szervező nyereményjátékot hirdet a www.facebook.com címen elérhető közösségi portálon (a továbbiakban: Facebook, vagy közösségi portál) 2022.02.28-től 2022.03.07.-ig.

kepatmeretezes hu 14 A késő őszi-téli szezon a gumihalas horgászatról szól számomra immár sok-sok éve. Ki tudja miért, talán a sok kezdeti sikerélménynek köszönhetően, a plasztikos peca lett a kedvencem. Kiváltképp eredményes, ha mélyen kell keresni a süllőt. Ámbár az utóbbi években a Duna feladja a leckét és a meggyőződéssel dobált gumihalak sem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Épp ezért érdemes néha a jól megszokott metódus mellett más alternatívákkal is kísérletezni.

kepatmeretezes hu 28Bizonyára vagyunk szép számmal horgászok, akik gyerekkorukban különféle rovarokkal csalták horogra a kis folyók-patakok domolykóit. Nos, változnak az idők. Manapság egész tág választékból lehet csemegézni bogár utánzatú wobblerekből is, így nem szükséges az óvatos halak horogra kerítéséhez az ízeltlábúakat sanyargatni.

kepatmeretezes hu 03A harcsákkal való viszonyom valahogy felemás. Ebben bizonyára nagy szerepe van annak, hogy nagyon ritkán horgászom a bajszosokra célzottan. Kétség kívül idehaza, ha a természetes vizeinket veszem alapul, a legtöbb türelmet igénylő halfaj. Kiváltképp, ha pergetve szeretném horogra csalni, és talán a legtöbb időre is őkelme esetében van szükség. Türelmem még csak-csak akadna, de időm sajna egyre kevesebb, így ha eddig nem tettem, eztán úgy érzem egyre kisebb az esélye, hogy komolyabban a harcsák felé szegezzem az érdeklődésem. Persze, ha ígéretes a helyzet, netán egy szakavatott kolléga noszogat, azért rám lehet dumálni egy kis bajuszhúzogatást.

kepatmeretezes hu 15

A pontosság úri erény, tartja a közmondás. Kiváltképp igaz ez, ha horgászatról van szó, pláne ha hatásosan szeretnék átfésülni egy jónak vélt területet ragadozóhalak reményében. Egy új hely keresése először az ideálisnak tűnő szakasz kiszemelésével kezdődik, de utána szűkíteni kell a kört. Indulhat a kicsit jobbra-kicsit balra játék.

A tanulóhal és a leckék

kepatmeretezes hu 01 Az első kősüllőimet gyerek koromban ejtettem el a Balatonon. Úszós készséggel, trágyagilisztával csalizva szépen lehetett fogni a kis csíkosokat. Ezek voltak az első interakcióim egyik kedvenc halammal. Azóta elképesztő léptékben felfejlődtek azok a horgász, és főként pergető módszerek, melyekkel kapásra lehet bírni őket, illetve ebfogú rokonaikat. Bár ezen technikák zömét az évek során megismertem és többnyire eredményesen alkalmazom, máig ledöbbenek, olykor milyen apróságokon múlhat, hogy sikerül becsapni tüskés barátaim, vagy sem. 

kepatmeretezes hu 01

Stílszerű lenne, ha újfent egy sikeres süllőfogásról számolnék be, de az az igazság, hogy a pergető horgász élete nem csak játék és mese, és itt most nem Hókuszpókra gondolok… A velős valóság az, hogy olykor, sőt nem is ritkán magam is kudarcot vallok. Gyakorta térek haza betlivel, amit aztán igyekszem kiértékelni, majd az átgondoltakat legközelebb kamatoztatni. Csakhát a betliről elég nehéz történetet kanyarintani az újság hasábjára. Ennek dacára most mégis megpróbálkozom vele!

kepatmeretezes hu 01

Sosem felejtem el, mit mondtam szüleimnek tizenpár évvel ezelőtt, amikor úgy döntöttem felhagyok minden más horgászmódszerrel és ráállok teljesen a pergetésre. „Ehhez nem kell, csak egy bot meg egy kis táska csali és bármikor ki tudok ugrani egy órára”.

kepatmeretezes hu 04            Le merném fogadni, hogy minden pergetőhorgász műcsali arzenáljában van egy „legenda”. Egy aduász, amit minden fölé helyez. Kis kedvenc, ami emlékeket őriz, élményeket adott, tehát múltja van. Kedvencem nekem is van dögivel, de egy van csak közülük, ami megérte a legenda titulust.

kepatmeretezes hu 10Szezon van! A két hónap süllőböjt, azaz tilalmi idő után mindig epekedve várom, hogy újra a „szent állat” nyomába eredhessek. Persze, tudom, pergetni lehet más, nászát éppen nem tartó halfajra is ezidő alatt, és tűzoltásra kiválóak eme opciók. De ahogy Nagy Andris barátommal szoktuk egymás közt fél-komolytalanul mondani: A halnak csíkjai vannak, meg tüskéi! Ja? Meg kapófoga!

kepatmeretezes hu 07Mennyiben számít a gumihal milyensége fogósság tekintetében? Fontos a helyes szín? Létezik csodacsali? Van alapja a „ma csak ezt ette” mítosznak? Aki folytatja az olvasást ilyen, és hasonló kérdésekre kap választ, persze szigorúan az én meglátásaimat alapul véve. Eme rövid eszmefuttatás első sorban folyóvizekre, azon belül is a Dunára vonatkozik. Egy állóvizen már lehetnek eltérések, de alább ennek miértjére is kitérek.

kepatmeretezes hu 02A csukahorgászat egyik szépsége a lehetőségek azon végtelen tárháza, amiképp horogra lehet csalni. Megfogható körforgóval, támolygóval, gumihallal, jerkelve, wobblerekkel, szóval számtalan módon, de mégis az adott körülmény határozza meg sok esetben, hogy éppen mi az igazán eredményes, illetve célravezető.