Feel Alive.

Termék keresés:

DSC 1959Szinte minden horgász felszerelése közt van legalább egy kedvenc bot, ami mindig mosolyt csal az arcára. Jelen esetben ez nekem a 3.3m-es 50g-os a Yank ‘n’ Bank bot. Imádom a karcsú bottestet, a vékony blankokat, a nyéltag kialakítását ahogy el van lapítva, ezáltal precízen, kényelmesen az alkaromhoz simul. Azt hiszem, erre a botra méltán igaz az a mondás, hogy kicsi a bors de erős, hisz hihetetlen az az erő ami benne lakozik, és időről időre még mindig meg tud lepni, hogy van még benne tartalék.

kepatmeretezes hu 16Csalik és etetőanyagok előkészítése a Hivatalos Országos Feeder Versenyszabályzat szerinti limitellenőrzésre

Nemrég, az egyik ranglistaverseny felkészülési ideje alatt odalépett hozzám a szomszédom és halkan, kissé bátortalanul azt kérdezte: „Segítenél a limit összeállításában? Először veszek részt komolyabb versenyen és nincs tapasztalatom abban, hogy mit, hogyan kell a limit ellenőrzésekor bemutatni.”

20A feederhorgászok körében manapság egyre népszerűbb a finom, közeli, esetenként már partközeli horgászat, azonban továbbra is akadnak olyan vízterületek, melyeken csak 80-100 méteres vagy még ennél is nagyobb dobásokkal tudunk eredményt elérni. A Daiwa 2015-ben mutatta be a kifejezetten feederhorgászok számára fejlesztett Cast’izm 25QDA orsót, majd egy évvel később a hozzá minden tekintetben passzoló Cast’izm feederbot családot.

21Figyelemfelkeltő, praktikus, testre szabható, innovatív. Ezekkel a jelzőkkel lehet leginkább illetni a Daiwa új csúcsládáját, a Tournament 500-ast. A Daiwa tervezői az eddigi legsokoldalúbb ládát alkották meg kifejezetten a modern versenyszerű úszós és feederhorgászat igényeihez igazodva. Hogy milyen újdonságok jelentek meg a Daiwa új, prémium kategóriás versenyládáján? Az írásból kiderül…

22Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 1. rész -  Team Daiwa Feeder 12QX

A Daiwa márkanév hallatán számomra elsősorban a minőség, megbízhatóság, stílus és design jelzők jutnak eszembe. Négy éve használom nagy megelégedéssel a japán gyártó termékeit és bizton állíthatom, hogy még soha nem kellett csalódnom egyetlen általuk gyártott horgászeszközben sem, pedig a versenyek során a felszerelésem az átlagosnál jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve.

 

14

A method technika napjaink legnépszerűbb módszerévé vált a feederhorgászok körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2016. évtől már e módszer elkötelezett híveinek is – a hagyományos Feeder OB-hoz hasonlóan – kétfordulós országos bajnokságot szervez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Nem meglepő, hogy a method módszer térhódítása arra sarkallta a gyártókat, hogy kínálatukat egyre több, kifejezetten e módszerhez fejlesztett horgászeszközzel színesítsék.

16Az idei évben az intenzíven telepített tavak helyett egyre gyakrabban választottam a környékbeli vadvizeket horgászataim helyszínéül. Minél többször horgásztam ezeken a kiszámíthatatlan és szeszélyes vízterületeken, annál jobban megszerettem és egyre jobban értékeltem az itt fogott halakat. A környékbeli vadvizek közül ezúttal a Ráckevei (Soroksári)-Dunára látogattam el egy finom, keszeges horgászatra.

24

A Daiwa kínálatában 2010. évben jelent meg az Aqualite Feeder sorozat, mely a rendhagyó orsótartójával, magas minőségű karbon blankjával, valamint nagyon kedvező árával hívta fel magára a figyelmet, majd vált sokak kedvencévé.

24Bizonyára mindenki átélt már legalább egy olyan napot, amikor úgy érezte, hogy aznap minden és mindenki összeesküdött ellene, valahogy minden balul sül el, folyamatosan akadályba ütközik, azonban a nap végén mégis történik valami jó, és annak hatására a sok bosszúság hirtelen köddé válik. Ez az élethelyzet esetenként a horgászatban is megjelenik. A horgászat önmagában is egy bizonytalan hobbi, a siker soha nem garantált. A jó eredményért bizony sokszor meg kell küzdeni, legyőzve időjárási, földrajzi, logisztikai, stb. problémákat. Már sejthetitek, hogy egy ilyen bevezető után ez az írás nem egy tökéletesen megszervezett, flottul lezajló horgászatról fog szólni. Épp ellenkezőleg…

A jutalom

Horgászat és matematika? Hogyan függ ez össze? Csak nem matekóra következik? Megnyugtatok mindenkit – főleg azt, akinek az iskolában nem ez volt a kedvenc tantárgya –, most egész másról lesz szó. A téma ezúttal is a feederhorgászat lesz, azonban most egy csipetnyi geometria is kerül bele. Hogy ez a két műfaj mégis hogyan fér meg egymás mellett? Hamarosan kiderül…!

Daiwa Tournament 400 Seat BoxAki versenyzésre adja a fejét, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a jó eredmény elérésének egyik fontos eleme a gyorsaság. A gyorsaság egyik legnagyobb ellensége pedig a kényelem. Hogyan lehetünk gyorsabbak? A válasz egyszerű. Úgy, hogy horgászat közben minden szükséges eszköz és csali elérhető távolságban van, magyarán körbevesz minket. Nem véletlen, hogy rangos horgászversenyeken csak elvétve találkozunk kényelmes horgászfotellel vagy horgász-székkel. A gyorsaság egyik legfontosabb biztosítéka a megfelelő kiegé-szítőkkel felszerelt versenyláda!

01

Kicsi a bors, de erős! Ezzel a kissé elcsépelt közmondással lehet legjobban jellemezni a Daiwa Powermesh 330 feederbotot, mely a kis méret és a vékony blank ellenére meglehetősen „izmos” és gerinces. A Powermesh feedereket alapvetően method módszerhez tervezték, én mégis kíváncsi voltam arra, hogy a széria legkisebb, legérzékenyebb tagja hogyan viselkedik egy pörgős fehérhalas horgászat során, egyáltalán alkalmas-e arra, vagy valóban csak egy erősebb ponty tudja igazán megdolgoztatni az erős bottestet. Hogy mi lett a kísérlet eredménye? Az írásból kiderül…